Help Peter le Clercq naar de finale!

Gepubliceeeerd op: 12 oktober 2017 Nieuws


De verkiezing Uniek Sporttalent is op 1 oktober jl. van start gegaan. De verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM, wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Een zoektocht naar de breedtesporter met een talent in de meest brede zin van het woord.

Prijzenpakket

Naast de titel Uniek Sporttalent 2017 en de uitnodiging om bij meerdere sportevenementen aanwezig te zijn, krijgen de winnaars ook een coaching/training op maat. De feitelijke invulling hiervan is op basis van de behoefte van de winnaars. Tevens ontvangt hij/zij een geldbedrag van €750,- om voor zichzelf te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. De sportvereniging waar de sporter actief is, krijgt een bedrag van maar liefst €5.000,- als stimuleringssubsidie. Te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging.

Peter le Clercq, IJsclub Voorwaarts Katwijk 

Peter (29) heeft een verstandelijke beperking. In het dagelijkse leven komt hij langzamer mee dan de rest omdat hij moeite heeft met rekenen, lezen en schrijven. Maar zie je hem op schaatsen en hij is niet bij te houden!
Al van jongs af was hij veel op het ijs te vinden. Zijn moeder Ria is namelijk ook schaatsster. Peter bleek talent te hebben. Hij is al zes jaar lid van de G-ploeg bij de IJsclub Voorwaarts in Katwijk.
Doordeweeks werkt Peter bij een supermarkt en op zaterdagavond kan hij zich even helemaal ontspannen en zijn hoofd leegmaken op de schaatsbaan. Maar tijdens de training is het natuurlijk niet alleen maar ontspannen, Peter is druk bezig met het opbouwen van een nog betere conditie om zo fit mogelijk aan de start te staan bij zijn volgende wedstrijden. Peter heeft afgelopen jaar meegedaan aan de Special Olympics World Wintergames in Oostenrijk. Daar werd het harde trainen beloond en heeft hij onder andere een zilveren medaille gewonnen op de 500 en 330 meter.
Sven Kramer achterna, dat zou het mooiste zijn. Maar voor nu is Peter blij dat hij kan sporten en dat iedereen, op welk niveau dan ook, met of zonder beperking, hier de kans voor krijgt.
Stem jij schaatskoning Peter naar de top? Dat kan hier!

http://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/54/peter-le-clercq/stemronde/2

Een like in deze link telt ook mee als stem!

Er kan t/m 12 november a.s. worden gestemd. Op 28 november zullen de winnaars tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA worden gehuldigd. Helpt u Peter naar de finale? Alvast bedankt namens Peter en IJsclub Voorwaarts Katwijk.

Meer informatie: https://www.unieksporten.nl

En …… delen = bereik velen!

 

 


← Ga terug naar het overzicht

Deelnemende verenigingen