Winnaars ‘Van Zessen Claer’ SportVerkiezingen Katwijk 2017

Gepubliceeeerd op: 27 januari 2018 Nieuws


Vrijdag 26 januari j.l. is door de Stichting Sportpromotie Katwijk (SSK) voor de derde maal de ‘SportVerkiezingen & SportGala Katwijk’ georganiseerd. De ontwikkelingscombinatie Van Zessen Claer heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan SSK. Vertegenwoordigers van Katwijkse sportverenigingen, sporters, sportsters, sponsoren, college- en raadsleden, sportliefhebbers waren getuige van een feestelijk evenement in het Dorpshuis Valkenburg. De avond werd gepresenteerd door sportverslaggever Krijn Schuitemaker en Olympisch kampioene 2010 snowboarden Nicolien Sauerbreij. De sport- en publieksprijzen werden uitgereikt door Nicolien Sauerbreij en wethouder Krijn van der Spijk.

In de verschillende categoriën waren drie of meer genomineerden. Meer informatie van alle genomineerden: http://www.sportverkiezingenkatwijk.nl

In de categorie ‘Sportinitiatieven’ had de onafhankelijke jury de moeilijke taak om zeven initiatieven van Katwijkse sportverenigingen te beoordelen. Daarnaast had het publiek de mogelijkheid om twee initiatieven te kiezen voor de uit te reiken ‘Publieksprijzen’.

Alle genomineerde sportbeloften, sporters, sportsters, sportverenigingen en sportinitiatieven worden namens SSO Katwijk van harte gefeliciteerd met hun nominatie!

 

 

Sportbelofte 2017: Kim de Jong (Zwemmen, Open Water)
Kim heeft in 2017 voor het eerst meegedaan aan wedstrijden in open water en was succesvol op de 1500 en 3000 meter vrije slag.
Nominaties voor: Koen Verdoes (Indoor Handboogschieten), Arie Twigt (Sportbelofte 2016, Rolstoelbasketbal), Athena Souverijn (Karten).

Sportvrouw 2017: Karin Kuijt (Basketbal)
Karin heeft in 2017 vrijwel alle prijzen behaald die er te winnen zijn voor de basketbalspeelster.
Nominaties voor: Sabrina Owel (Waterskiën), Jennifer Onasanya (Bobsleeën).

Sportman 2017: Arno Kamminga (Zwemmen)
Evenals in 2016 weet Arno in 2017 opnieuw Katwijks sportman van het jaar te worden. In 2017 is Arno doorgebroken tot de (inter)nationale top in de zwemwereld.
Nominaties voor: Floris Hoek (Karate), Niels Monster (Obstacle Course Racing).

Sportploeg 2017: Z&PC Katwijk Dames 1 (Waterplo)
Het behalen van het kampioenschap in de Tweede Klasse en promotie naar de Eerste Klasse.
Nominaties voor: Flying Stars Katwijk (Exhibition Corps), Grasshoppers, Dames onder 20 en Dames 1 (Basketbal), Rijnsburgse Boys Heren 1 (Voetbal).

Sportinitiatief 2017: Oprichting Jeu de Boules vereniging Katwijk, in gebruik nemen nieuwe Jeu de Boulesbaan
Sinds 2017 ligt naast Sporthal Cleijn Duin een prachtige Jeu de Boules baan. Ontspannen sporten voor jong en oud bij de in 2017 opgerichte Jeu de Boules vereniging Katwijk.

Sportinitiatief 2017 – Publieksprijzen: Eetkamer Katwijk en G-Basketball, Grasshoppers
Eetkamer Katwijk: Lekker eten en ontmoeting in de sportieve omgeving van sportaccomodatie de Krom.
G-Basketball Grasshoppers: Basketballen voor G-sporters; dit jaar deelname aan een groots nationaal toernooi, georganiseerd door Grasshoppers.

Nominaties voor: Nieuwbouw IJsbaan Leiden (IJsclubs Rijnsburg en Voorwaarts Katwijk), Bikepark de Goerie, Strandrace Katwijk, Dirk Kuijt Foundation Kampioenendag.

Op de website http://www.sportverkiezingenkatwijk.nl leest u meer over deze sportieve feestelijke avond.


← Ga terug naar het overzicht

Deelnemende verenigingen