Nieuws / Cases

Van Zessen Claer Sportverkiezingen Katwijk 2019

Voor de vijfde keer op rij worden de Van Zessen Claer Sportverkiezingen 2019 georganiseerd en wel op vrijdag 24 januari 2020. Het wordt een Avond van de Sport waarbij de verbindende kracht van sportverenigingen en samen sporten wordt beleefd en gevoeld. Tijdens deze avond is er ruime aandacht voor sportieve prestaties. En er is aandacht voor verenigingen, vrijwilligers, sporters en bedrijven die staan voor meedoen, bewegen en vitaliteit.

Voor meer info zie onderstaande link:

Sportverkiezingen 2019, aanmelden verenigingen

Nomineer nu voor de Avond van de Sport!

Lees meer →

Gepubliceerd op: 27 november 2019 Nieuws


SSO Katwijk biedt opnieuw AED cursus aan

De Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) heeft al verschillende malen de (herhalings)cursus ‘reanimeren en bedienen AED’ aangeboden aan de Katwijkse sportverenigingen en sportinstellingen. De cursus werd afgelopen jaar door ruim 200 sportvrijwilligers gevolgd.
Door ondersteuning middels de cursus hebben tal van Katwijkse sportverenigingen en instellingen en hun vrijwilligers in de afgelopen jaren levensreddend kunnen optreden.

Gezien de aanhoudende positieve reacties van de sportverenigingen en vrijwilligers heeft het bestuur van SSO Katwijk besloten om de (herhalings)cursus opnieuw aan te bieden aan maximaal 180 Katwijkse sportvrijwilligers. Per vereniging kunnen maximaal 12 sportvrijwilligers worden aangemeld.

De cursus kan worden gevolgd door vrijwilligers die nog niet eerder een dergelijke cursus hebben gevolgd en door vrijwilligers die ‘op herhaling’ gaan.

Ook deze keer wordt de cursus verzorgd door Hulsbosch & Broekhoff. Zij hebben ervaring in het geven van opleidingen in acute medische hulpverlening en zijn vertrouwd met tal van sportverenigingen in Katwijk.
De cursus wordt gegeven op de accommodaties / in de clubgebouwen van Katwijkse sportverenigingen. De desbetreffende sportvereniging treedt hierbij op als gastheer voor een groep van ongeveer 12 cursisten.

Aanmelding
Alle sportverenigingen / instellingen in Katwijk worden uitgenodigd om vrijwilligers aan te melden die de gratis Reanimatie / AED (herhalings)cursus willen volgen. Daartoe kan men zich inschrijven via de website www.hulsboschenbroekhoff.nl.

De Katwijkse sportverenigingen / instellingen hebben hierover – via email – een berichtgeving ontvangen. De aanmelding is mogelijk van 3- tot 31 oktober 2019.

De 15 cursusavonden worden van november 2019 tot en met maart 2020 ingepland.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij SSO Katwijk / Hulsbosch & Broekhoff (H&B).
– Kees de Jong (SSO Katwijk) : email – dejongc@ziggo.nl
– Menno Broekhoff (H&B) : email – menno.broekhoff@planet.nl
– Rob Hulsbosch (H&B) : email – rob@hulsboschenbroekhoff.nl

Persbericht AED cursus 2019-2020

Lees meer →

Gepubliceerd op: 19 september 2019 NieuwsJaarvergadering SSO Katwijk, 1 mei a.s.

Het bestuur van de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) organiseert jaarlijks een vergadering voor (vertegenwoordigers van) de 80 Katwijkse sportverenigingen en instellingen. Een (jaar)vergadering waarin wordt terug geblikt op het jaar 2018 en vooruit wordt gekeken naar het jaar 2019. In deze vergadering wordt het financieel jaaroverzicht c.q. de inkomsten uit het Ondernemersfonds Katwijk (zogenaamde trekkingsrecht) en de gedane uitgaven gepresenteerd. Ook wordt een overzicht gegeven van de projecten en doelen, ten behoeve van de gehele Katwijkse sportsector, gefinancierd door SSO Katwijk.
Alle Katwijkse sportverenigingen en instellingen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze vergadering.
De vergadering wordt gehouden op woensdag 1 mei a.s, 20.00 uur. Locatie: Rabobank, Rogstraat 2, 2224 TW Katwijk

Zie onderstaand de agenda voor de vergadering.
Tevens de notulen van de (jaar)vergadering d.d. 05.04.18.

Agenda SSO Jaarvergadering 01.05.19

Notulen jaarvergadering SSO Katwijk, 05.04.18

Lees meer →

Gepubliceerd op: 16 april 2019 Nieuws


SSO Katwijk biedt cursus Reanimatie / AED opnieuw aan

De Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) heeft al verschillende malen de (herhalings)cursus ‘reanimeren en bedienen AED’ aangeboden aan de Katwijkse sportverenigingen. De cursus werd afgelopen jaar door zo’n 250 sportvrijwilligers gevolgd.
Gezien de positieve reacties van de sportverenigingen en vrijwilligers heeft het bestuur van SSO Katwijk besloten om de (herhalings)cursus opnieuw aan te bieden aan maximaal 200 Katwijkse sportvrijwilligers. De cursus kan worden gevolgd door vrijwilligers die nog niet eerder een dergelijke cursus hebben gevolgd en door vrijwilligers die ‘op herhaling’ gaan.
De cursus wordt ook deze keer verzorgd door Hulsbosch & Broekhoff. Zij hebben ervaring in het geven van opleidingen in acute medische hulpverlening en zijn inmiddels vertrouwd met tal van sportverenigingen in Katwijk.
De cursussen worden gegeven op de accommodaties / in de clubgebouwen van Katwijkse sportverenigingen. De desbetreffende sportvereniging treedt hierbij op als gastheer voor een groep van 12 cursisten.

Aanmelding
Alle sportverenigingen / instellingen in Katwijk worden uitgenodigd om vrijwilligers aan te melden die de gratis Reanimatie / AED (herhalings)cursus willen volgen. Daartoe kan men zich inschrijven via de website www.hulsboschenbroekhoff.nl.
Alle Katwijkse sportverenigingen / instellingen hebben hierover – via email – een berichtgeving ontvangen. De aanmelding is mogelijk van 1 tot 31 oktober 2018. De cursusavonden worden van november 2018 tot en met maart 2019 gehouden.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij SSO Katwijk / Hulsbosch & Broekhoff (H&B).
– Kees de Jong (SSO Katwijk) : email – dejongc@ziggo.nl
– Menno Broekhoff (H&B) : email – menno.broekhoff@planet.nl
– Rob Hulsbosch (H&B) : email – rob@hulsboschenbroekhoff.nl

Zie ook persbericht: Persbericht AED cursus

Lees meer →

Gepubliceerd op: 10 september 2018 NieuwsJaarvergadering SSO Katwijk, 5 april a.s.

Het bestuur van de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) organiseert jaarlijks een vergadering voor (vertegenwoordigers van) de 75 Katwijkse sportverenigingen en instellingen. Een (jaar)vergadering waarin wordt terug geblikt op het jaar 2017 en vooruit wordt gekeken naar het jaar 2018. In deze vergadering wordt het financieel jaaroverzicht c.q. de inkomsten uit het Ondernemersfonds Katwijk (zogenaamde trekkingsrecht) en de gedane uitgaven gepresenteerd. Ook wordt een overzicht gegeven van de projecten en doelen, ten behoeve van de gehele Katwijkse sportsector, gefinancierd door SSO Katwijk.
Alle Katwijkse sportverenigingen en instellingen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze vergadering.
De vergadering wordt gehouden op donderdag 5 april a.s, 20.00 uur. Locatie: Rabobank, Rogstraat 2, 2224 TW Katwijk

Zie onderstaand de agenda voor de vergadering.
Tevens de notulen van de (jaar)vergadering d.d. 23.03.17.

Agenda, SSO Jaarvergadering, 05.04.18

Notulen jaarvergadering SSO Katwijk, 23.03.17

Persbericht SSO Katwijk, jaarvergadering 05.04.18

 

Lees meer →

Gepubliceerd op: 16 maart 2018 Nieuws


Winnaars ‘Van Zessen Claer’ SportVerkiezingen Katwijk 2017

Vrijdag 26 januari j.l. is door de Stichting Sportpromotie Katwijk (SSK) voor de derde maal de ‘SportVerkiezingen & SportGala Katwijk’ georganiseerd. De ontwikkelingscombinatie Van Zessen Claer heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan SSK. Vertegenwoordigers van Katwijkse sportverenigingen, sporters, sportsters, sponsoren, college- en raadsleden, sportliefhebbers waren getuige van een feestelijk evenement in het Dorpshuis Valkenburg. De avond werd gepresenteerd door sportverslaggever Krijn Schuitemaker en Olympisch kampioene 2010 snowboarden Nicolien Sauerbreij. De sport- en publieksprijzen werden uitgereikt door Nicolien Sauerbreij en wethouder Krijn van der Spijk.

In de verschillende categoriën waren drie of meer genomineerden. Meer informatie van alle genomineerden: http://www.sportverkiezingenkatwijk.nl

In de categorie ‘Sportinitiatieven’ had de onafhankelijke jury de moeilijke taak om zeven initiatieven van Katwijkse sportverenigingen te beoordelen. Daarnaast had het publiek de mogelijkheid om twee initiatieven te kiezen voor de uit te reiken ‘Publieksprijzen’.

Alle genomineerde sportbeloften, sporters, sportsters, sportverenigingen en sportinitiatieven worden namens SSO Katwijk van harte gefeliciteerd met hun nominatie!

 

 

Sportbelofte 2017: Kim de Jong (Zwemmen, Open Water)
Kim heeft in 2017 voor het eerst meegedaan aan wedstrijden in open water en was succesvol op de 1500 en 3000 meter vrije slag.
Nominaties voor: Koen Verdoes (Indoor Handboogschieten), Arie Twigt (Sportbelofte 2016, Rolstoelbasketbal), Athena Souverijn (Karten).

Sportvrouw 2017: Karin Kuijt (Basketbal)
Karin heeft in 2017 vrijwel alle prijzen behaald die er te winnen zijn voor de basketbalspeelster.
Nominaties voor: Sabrina Owel (Waterskiën), Jennifer Onasanya (Bobsleeën).

Sportman 2017: Arno Kamminga (Zwemmen)
Evenals in 2016 weet Arno in 2017 opnieuw Katwijks sportman van het jaar te worden. In 2017 is Arno doorgebroken tot de (inter)nationale top in de zwemwereld.
Nominaties voor: Floris Hoek (Karate), Niels Monster (Obstacle Course Racing).

Sportploeg 2017: Z&PC Katwijk Dames 1 (Waterplo)
Het behalen van het kampioenschap in de Tweede Klasse en promotie naar de Eerste Klasse.
Nominaties voor: Flying Stars Katwijk (Exhibition Corps), Grasshoppers, Dames onder 20 en Dames 1 (Basketbal), Rijnsburgse Boys Heren 1 (Voetbal).

Sportinitiatief 2017: Oprichting Jeu de Boules vereniging Katwijk, in gebruik nemen nieuwe Jeu de Boulesbaan
Sinds 2017 ligt naast Sporthal Cleijn Duin een prachtige Jeu de Boules baan. Ontspannen sporten voor jong en oud bij de in 2017 opgerichte Jeu de Boules vereniging Katwijk.

Sportinitiatief 2017 – Publieksprijzen: Eetkamer Katwijk en G-Basketball, Grasshoppers
Eetkamer Katwijk: Lekker eten en ontmoeting in de sportieve omgeving van sportaccomodatie de Krom.
G-Basketball Grasshoppers: Basketballen voor G-sporters; dit jaar deelname aan een groots nationaal toernooi, georganiseerd door Grasshoppers.

Nominaties voor: Nieuwbouw IJsbaan Leiden (IJsclubs Rijnsburg en Voorwaarts Katwijk), Bikepark de Goerie, Strandrace Katwijk, Dirk Kuijt Foundation Kampioenendag.

Op de website http://www.sportverkiezingenkatwijk.nl leest u meer over deze sportieve feestelijke avond.

Lees meer →

Gepubliceerd op: 27 januari 2018 Nieuws


Bijna 250 Katwijkse sportvrijwilligers volgen de cursus AED!

Evenals voorgaande jaren is er veel animo voor de (herhalings)cursus, kosteloos aangeboden door SSO Katwijk. Het aantal aanmeldingen is zelfs zo hoog dat het bestuur van SSO Katwijk heeft besloten het maximum van 200 te verruimen naar 250 Katwijkse vrijwilligers/sters.

In de maanden november en december is door Hulsbosch & Broekhoff de cursus ‘reanimeren en bedienen AED” voor Katwijkse sportvrijwilligers gegeven. In het eerste kwartaal van 2018 volgen nog een aantal cursusavonden.

 

Het bestuur van SSO Katwijk wenst de (bestuurs)leden en vrijwilligers van de Katwijkse sportverenigingen ‘Prettige Kerstdagen en een Sportief Gezond 2018′.

Lees meer →

Gepubliceerd op: 21 december 2017 Nieuws


Help Peter le Clercq naar de finale!

De verkiezing Uniek Sporttalent is op 1 oktober jl. van start gegaan. De verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM, wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Een zoektocht naar de breedtesporter met een talent in de meest brede zin van het woord.

Prijzenpakket

Naast de titel Uniek Sporttalent 2017 en de uitnodiging om bij meerdere sportevenementen aanwezig te zijn, krijgen de winnaars ook een coaching/training op maat. De feitelijke invulling hiervan is op basis van de behoefte van de winnaars. Tevens ontvangt hij/zij een geldbedrag van €750,- om voor zichzelf te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. De sportvereniging waar de sporter actief is, krijgt een bedrag van maar liefst €5.000,- als stimuleringssubsidie. Te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging.

Peter le Clercq, IJsclub Voorwaarts Katwijk 

Peter (29) heeft een verstandelijke beperking. In het dagelijkse leven komt hij langzamer mee dan de rest omdat hij moeite heeft met rekenen, lezen en schrijven. Maar zie je hem op schaatsen en hij is niet bij te houden!
Al van jongs af was hij veel op het ijs te vinden. Zijn moeder Ria is namelijk ook schaatsster. Peter bleek talent te hebben. Hij is al zes jaar lid van de G-ploeg bij de IJsclub Voorwaarts in Katwijk.
Doordeweeks werkt Peter bij een supermarkt en op zaterdagavond kan hij zich even helemaal ontspannen en zijn hoofd leegmaken op de schaatsbaan. Maar tijdens de training is het natuurlijk niet alleen maar ontspannen, Peter is druk bezig met het opbouwen van een nog betere conditie om zo fit mogelijk aan de start te staan bij zijn volgende wedstrijden. Peter heeft afgelopen jaar meegedaan aan de Special Olympics World Wintergames in Oostenrijk. Daar werd het harde trainen beloond en heeft hij onder andere een zilveren medaille gewonnen op de 500 en 330 meter.
Sven Kramer achterna, dat zou het mooiste zijn. Maar voor nu is Peter blij dat hij kan sporten en dat iedereen, op welk niveau dan ook, met of zonder beperking, hier de kans voor krijgt.
Stem jij schaatskoning Peter naar de top? Dat kan hier!

http://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/54/peter-le-clercq/stemronde/2

Een like in deze link telt ook mee als stem!

Er kan t/m 12 november a.s. worden gestemd. Op 28 november zullen de winnaars tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA worden gehuldigd. Helpt u Peter naar de finale? Alvast bedankt namens Peter en IJsclub Voorwaarts Katwijk.

Meer informatie: https://www.unieksporten.nl

En …… delen = bereik velen!

 

 

Lees meer →

Gepubliceerd op: 12 oktober 2017 Nieuws


Aanmelden kandidaten SportVerkiezing 2017

Door de Stichting Sportpromotie Katwijk wordt op vrijdagavond 26 januari 2018 voor de derde maal de SportVerkiezing & SportGala Katwijk georganiseerd. Op deze avond wordt de sportvrouw, sportman, het sportteam en de sportbelofte 2017 gekozen. Ook wordt de sport-innovatieprijs 2017 uitgereikt. Katwijkse sportverenigingen kunnen kandidaten aanmelden voor één- of meerdere van de hiervoor genoemde categoriën. Zie ook bijgaande informatie: SDVPVWPRN001_PRN0419_0909_001

 

Lees meer →

Gepubliceerd op: 6 oktober 2017 Nieuws


SSO Katwijk biedt cursus ‘Reanimatie / AED’ opnieuw aan

In 2013, 2015 en 2016/2017 is door Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) de (herhalings)cursus ‘reanimeren en bedienen AED’ aangeboden aan de Katwijkse sportverenigingen. De ‘levensreddende’ cursus werd elke keer door zo’n 200 sportvrijwilligers gevolgd.  Gezien de positieve reacties van de sportverenigingen en vrijwilligers heeft het bestuur van SSO Katwijk besloten om de (herhalings)cursus nogmaals kosteloos aan te bieden aan maximaal 200 sportvrijwilligers. De cursus kan worden gevolgd door vrijwilligers die nog niet eerder een dergelijke cursus hebben gevolgd en door vrijwilligers die ‘op herhaling’ gaan. De cursus wordt ook deze keer verzorgd door Hulsbosch & Broekhoff, http://www.hulsboschenbroekhoff.nl. Zij hebben ervaring in het geven van opleidingen in acute medische hulpverlening en zijn inmiddels vertrouwd met tal van sportverenigingen in Katwijk. De cursussen worden gegeven op de accommodaties / in de clubgebouwen van Katwijkse sportverenigingen. De desbetreffende sportvereniging treedt hierbij op als gastheer voor een groep van 12 cursisten.

Aanmelding
Alle sportverenigingen / instellingen in Katwijk worden uitgenodigd om vrijwilligers aan te melden die de gratis (herhalings)cursus willen volgen. Daartoe kan men zich inschrijven via de website www.hulsboschenbroekhoff.nl. Alle Katwijkse sportverenigingen / instellingen hebben hierover – via email – een eerste berichtgeving ontvangen. Eind september volgt meer info betreffende de aanmelding, mogelijk van 1 oktober tot 1 november 2017. De cursusavonden worden van november 2017 tot en met maart 2018 gehouden. Bij een te groot aantal inschrijvingen zal er een evenwichtige verdeling van het aantal beschikbare cursusplaatsen over de verenigingen en instellingen plaatsvinden.

Zie ook bijgaand persbericht: Persbericht, AED cursus

Meer informatie kunt u verkrijgen bij SSO Katwijk / Hulsbosch & Broekhoff.
Dick van der Bent (SSO Katwijk) : email – dm.vanderbent@sbkatwijk.nl
Kees de Jong (SSO Katwijk) : email – dejongc@ziggo.nl
Menno Broekhoff (H&B) : email – menno@hulsboschenbroekhoff.nl
Rob Hulsbosch (H&B) : email – rob@hulsboschenbroekhoff.nl

Lees meer →

Gepubliceerd op: 1 september 2017 Nieuws


SportVerkiezingen & SportGala Katwijk 2017

Het is nog hartje zomer en Arno Kamminga, Katwijks Sportman van het jaar 2016, zwemt op het WK zomaar een Nederlands record.
Intussen zijn al wel de voorbereidingen SportVerkiezingen & SportGala Katwijk 2017 in volle gang.
Het wordt alweer de 3e keer dat de SportVerkiezingen & SportGala Katwijk worden georganiseerd.
En dat hoort ook bij een sportstad als Katwijk.

Noteer alvast de datum in de agenda en activiteiten-kalender van uw vereniging:

WAT : SPORTVERKIEZINGEN & SPORTGALA KATWIJK 2017
WANNEER : VRIJDAG 26 JANUARI 2018

Informatie over locatie, programma en tijden volgen binnenkort.

Wie zijn de genomineerden van uw vereniging?
Welk initiatief heeft de beste pitch en wordt tijdens het Gala beloond met een check van € 500?
We gaan het allemaal zien en beleven op vrijdag 26 januari 2018.

Stichting Sportpromotie Katwijk

Lees meer →

Gepubliceerd op: 28 juli 2017 NieuwsJaarvergadering SSO Katwijk op 23 maart a.s.

Het bestuur van de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) organiseert jaarlijks een vergadering voor (vertegenwoordigers van) de meer dan 70 Katwijkse sportverenigingen en instellingen. Een (jaar)vergadering waarin wordt terug geblikt op het jaar 2016 en vooruit wordt gekeken naar het jaar 2017. In deze vergadering wordt het financieel jaaroverzicht c.q. de inkomsten uit het Ondernemersfonds Katwijk (zogenaamde trekkingsrecht) en de gedane uitgaven gepresenteerd. Ook wordt een overzicht gegeven van de projecten en doelen, ten behoeve van de gehele Katwijkse sportsector, gefinancierd door SSO Katwijk.

Alle Katwijkse sportverenigingen en instellingen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze (jaar)vergadering.

De vergadering wordt gehouden op donderdag 23 maart a.s., 19.30 uur  in Brasserie de Burgt, Rijnsburg.

Zie onderstaand de agenda voor de vergadering.

Tevens de notulen van de (jaar)vergadering d.d. 22.03.16.

SSO Jaarvergadering, 23.03.17

Notulen jaarvergadering SSO Katwijk, 22.03.16

Persbericht SSO Katwijk, 23.03.17

Lees meer →

Gepubliceerd op: 2 maart 2017 Nieuws


Winnaars SportVerkiezingen & SportGala Katwijk 2016 bekend

Vrijdag 27 januari j.l. is door de onlangs opgerichte Stichting Sportpromotie Katwijk voor de tweede maal de ‘SportVerkiezingen & SportGala Katwijk’ gehouden. Vertegenwoordigers van Katwijkse sportverenigingen, sporters, sportsters, sponsoren, college- en raadsleden, sportliefhebbers waren getuige van een geslaagd evenement in het Dorpshuis Valkenburg. De avond werd gepresenteerd door sportverslaggever Krijn Schuitemaker en presentator / oud voetballer Jan van Halst. De avond werd live door RTV Katwijk uitgezonden. De sport- en publieksprijzen werden uitgereikt door Jan van Halst en wethouder Krijn van der Spijk.

 

Complimenten en felicitaties

Het bestuur van SSO Katwijk complimenteert de Stichting Sportpromotie Katwijk met het (sportief) geslaagde evenement ‘SportVerkiezingen & SportGala Katwijk 2016’.

Sport, bewegen en vrijwilligerswerk bij een vereniging spelen een belangrijke rol in de Katwijkse samenleving. Bij sporten en verenigingswerk gaat het om binden, ontmoeten, samenwerken, leren winnen en verliezen. De sportverkiezingen en het sportgala is een avond van en voor sporters, sportsters, sportclubs, sportliefhebbers en sponsoren.

In de verschillende categoriën waren drie genomineerden. Meer informatie van alle genomineerden: www.sportverkiezingenkatwijk.nl

In de categorie ‘Sportinitiatieven’ had de onafhankelijke jury de moeilijke taak om maar liefst elf initiatieven van Katwijkse sportverenigingen te beoordelen. Daarnaast had het publiek de mogelijkheid om twee initiatieven te kiezen voor de uit te reiken ‘Publieksprijzen’.

 

Alle genomineerde sportbeloften, sporters, sportsters, sportverenigingen en sportinitiatieven worden van harte gefeliciteerd met hun nominatie.

Speciale felicitaties zijn er voor de winnaars van de ‘Sport- of Publieksprijs Katwijk 2016’!

 

Foto sportverkeizing 2016

 

Sportbelofte 2016: Arie Twigt (Rolstoelbasketbal)

Arie is speler van het Nederlands basketbalteam onder 22 jaar en heeft het ultieme doel om in 2020 deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio.

Nominaties voor: Marco de Leeuw (Dammen) en Kim de Jong (Zwemmen).

 

Sportvrouw 2016: Malissa van Rijn (Waterpolo)

Malissa is speelster van ZVL Hawabo en werd in 2016 ongeslagen landskampioen, won tevens de nationale beker en presteerde eveneens in de Europa League.

Nominaties voor: Roos Guijt (Hardlopen) en Sonja Kuijt (Basketbal).

 

Sportman 2016: Arno Kamminga (Zwemmen)

Een zeer succesvol jaar 2016 voor Arno met een Nederlands kampioenschap, nationale records op o.a. de 200 meter schoolslag en plaatsing voor het WK 2017 in Boedapest.

Nominaties voor: Cem Senol (Karate) en Wouter de Koning (Korfbal).

 

Sportploeg 2016: K.v.v. Quick Boys, Heren 1 (Voetbal)

Het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse en promotie naar de Derde Divisie van het amateurvoetbal.

Nominaties voor: Flying Stars Katwijk (Twirling) en Grasshoppers, Dames onder 20 (Basketbal).

 

Sportinitiatief 2016: Watersportdag Katwijk

De organisatie van de meer dan geslaagde (eerste) Watersportdag Katwijk met deelname van diverse Katwijkse watersportverenigingen met tal van ‘aan water gerelateerde’ activiteiten.

 

Sportinitiatief 2016 – Publieksprijzen: Hockey Club Catwijck en Atletiek Vereniging Rijnsoever

Hockey Club Catwijck: de organisatie van de grandioze E-Hockeydag en de start van het H-Hockey (electrisch en hand bewogen rolstoel hockey) in Katwijk.

Atletiek Vereniging Rijnsoever: de jaarlijkse organisatie van de succesvolle en landelijk bekende halve marathon in Katwijk.

Nominaties voor:

Actie Behoud IJsbaan Leiden (Rijnsburgse IJsclub), Basketbal clinics op scholen (Grasshoppers), Beach Tennis (Beach Club Katwijk), Dartsport op de kaart (Katwijkse Dart Vereniging), Het Kattuk’s Zeuven x Zeuven (Vv Katwijk), NK Dammen (Rijnsburgse Dam Club), RBB Oliebollen G-Toernooi (Vv Rijnsburgse Boys) en Sociale Verenigingsactiviteiten (HSV Brittenburgh) .  

Op de website www.sportverkiezingenkatwijk.nl meer informatie over de ‘SportVerkiezingen & SportGala Katwijk 2016’ en alle genomineerde sportbeloften, sporters, sportsters, sportverenigingen en sportinitiatieven.

Stichting Sportpromotie Katwijk kan terug zien op een mooi evenement van, voor en door de Katwijkse Sport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer →

Gepubliceerd op: 29 januari 2017 Nieuws


SportVerkiezingen & SportGala Katwijk – 27 januari 2017

logo-sportverkiezingen-katwijk-e1478725075219

INZENDEN SPORT INITIATIEVEN VERLENGD: Maak kans op aantrekkelijke geldprijzen!

In 2016 zijn er tal van Katwijkse sportverenigingen die een bijzonder initiatief hebben genomen op het gebied van sport, de promotie van sport en het in beweging krijgen van mensen.

Op dit moment zijn er 6 aanmeldingen binnen die in aanmerking komen voor de prijs én een aantrekkelijke financiële bonus. Sportverenigingen hebben tot en met woensdag 11 januari a.s. de kans om bijzondere initiatieven alsnog aan te melden. Tijdens het SportGala Katwijk op vrijdag 27 januari a.s. wordt de winnaar van de Sport Innovatie Prijs bekend gemaakt.

De winnaar ontvangt een bonus van € 500.

Het aanwezige publiek kiest tijdens het SportGala Katwijk via een stemming nog eens 2 initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen worden elk beloond met € 350. Wethouder Sport Krijn van der Spijk zal de prijzen uitreiken.

 

KAARTVERKOOP SPORTGALA KATWIJK

De kaartverkoop voor het SportGala Katwijk van vrijdag 27 januari 2017 is van start gegaan! Kaarten zijn online verkrijgbaar via de Ticketservice SportGala Katwijk.

Zie website: www.sportverkiezingenkatwijk.nl

Verder kunt u ook kaartjes kopen bij de verkoopadressen Zwembad Aquamar in Katwijk, Het Dorpshuis in Valkenburg en De Burgt in Rijnsburg. Vanaf 5 toegangskaarten en 2 VIP arrangementen kunt u ook per email bestellen:  info@sportverkiezingenkatwijk.nl. Vermeld in de mail de wijze van betaling en het factuur- en bezorgadres.

Kom naar het SportGala Katwijk voor een mooie avond uit en … stem op uw favoriete sportinitiatief.

 

Stichting Sportpromotie Katwijk

Lees meer →

Gepubliceerd op: 5 januari 2017 Nieuws


Cursus AED is gestart, cursus EHBO in januari 2017 gepland

In de maanden november, december en januari wordt door Hulsbosch & Broekhoff de cursus ‘reanimeren en bedienen AED’ gegeven. De eerste avonden zijn reeds gehouden en opnieuw hebben een flink aantal Katwijkse sportvrijwilligers de (herhalings)cursus bijgewoond / afgerond, gevolgd door tal van vrijwilligers die één van de geplande cursusavonden in de komende  twee maanden zullen bijwonen.

Door SSO Katwijk wordt deze cursus kosteloos aangeboden aan maximaal 200 Katwijkse sportvrijwilligers.

 

EHBO cursus

Ook de cursus EHBO is ingepland en aan deze cursus, eveneens verzorgd door Hulsbosch & Broekhoff, kunnen in 2 groepen van 12 personen maximaal 24 sportvrijwilligers deelnemen. De geplande data zijn:

Groep 1: 16 en 23 januari 2017

Groep 2: 19 en 26 januari 2017

Na het volgen van deze cursus (2 cursusavonden  + minimaal 4 uur E-Learning) ontvangen de cursisten het Rode Kruis EHBO certificaat.

Door het volgen van deze cursussen wordt door SSO Katwijk – in samenspel met de Katwijkse sportverenigingen en instellingen – een (steeds) veiliger sportklimaat gerealiseerd!

 

Alle Katwijkse sportverenigingen hebben in de afgelopen periode meerdere malen informatie over beide cursussen ontvangen van SSO Katwijk.

 

 

 

 

Lees meer →

Gepubliceerd op: 27 november 2016 Nieuws


SportVerkiezingen & SportGala Katwijk 2016

sport-promotie-katwijk-logo

Op vrijdag 27 januari 2017 wordt voor de 2e keer het SportGala Katwijk georganiseerd. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk van de SportVerkiezingen Katwijk 2016.

Het SportGala brengt de verbindende kracht van sportverenigingen op een positieve manier onder de aandacht. Dit alles door bijzondere sportprestaties en bijzondere initiatieven te belonen. Hiermee wordt Katwijk ook als Sportstad op de kaart gezet.

De lokale media als de Katwijksche Post en RTV Katwijk, besteden de komende maanden geregeld aandacht aan de Sportverkiezingen. Het SportGala wordt live uitgezonden door RTV Katwijk.

Alle (sport)verenigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg worden uitgenodigd om kandidaten aan te melden voor de sportprijzen in de categorieën:

–          Sportvrouw van het jaar

–          Sportman van het jaar

–          Sportteam van het jaar

–          Sportbelofte van het jaar

–          Sport innovatie prijs

Iedereen is welkom om kandidaten aan te melden voor de SportVerkiezingen: mail de nominatie met een korte motivatie naar nominaties@sportverkiezingenkatwijk.nl. Geef dit ook door aan de leden van uw vereniging! Bijgevoegd het Reglement Sportverkiezingen Katwijk.

sportverkiezingen-uitvoeringsbrief-aan-verenigingen-oktober-2016

 

Let op! Aanmelding kandidaten tot woensdag 30 november 2016.

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de SportVerkiezingen.

 

Katwijk SportGala

Het Katwijk SportGala vindt plaats in het Dorpshuis in Valkenburg. De avond begint om 19.30 uur. Het programma met de prijsuitreikingen duurt tot ongeveer 22.30 uur. Het geheel zal omlijst worden met muziek. Aansluitend is er een afterparty.

Voor het SportGala zijn 750 kaarten en ruim 100 VIP kaarten beschikbaar. De kaarten kosten € 10 per stuk. Dit is inclusief een welkomstdrankje.

Tip: een gratis toegangskaart is een unieke gelegenheid om de vrijwilliger binnen uw vereniging te belonen.

De VIP kaarten zijn verkrijgbaar voor € 75 per stuk. Dit is inclusief een heerlijk buffet, een Meet & Greet met de genomineerden en winnaars en toegang tot de afterparty.

Viert u het feest met ons mee?

 

Stichting Sport Promotie Katwijk

Lees meer →

Gepubliceerd op: 29 oktober 2016 Nieuws


SSO Katwijk biedt EHBO cursus aan

Naast het gratis aanbieden van de (herhalings)cursus ‘reanimeren en bedienen AED’ is het voor de Katwijkse sportvrijwilligers / sters ook mogelijk om deel te nemen aan een EHBO cursus.

Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) geeft maximaal 24 vrijwilligers / sters van Katwijkse sportverenigingen en instellingen de gelegenheid om het Rode Kruis – EHBO certificaat te behalen.

De EHBO cursus wordt, evenals de AED cursus, verzorgd door Hulsbosch en Broekhoff: zie ook www.hulsboschenbroekhoff.nl.

Een deel van de cursus zal bestaan uit E-learning en een deel uit praktijkles. Tevens zal er in de cursus aandacht zijn voor reanimatie en bedienen AED. De cursus wordt gegeven volgens richtlijnen van- en wordt gecertificeerd door het Rode Kruis. De EHBO cursus zal in februari / maart 2017 plaatsvinden en wordt gehouden in / op de accommodaties van Katwijkse sportverenigingen.

Alle Katwijkse sportverenigingen en instellingen hebben onlangs een bericht ontvangen van SSO Katwijk. De aanmelding voor deze cursus is intussen gestart en loopt tot 1 november a.s.

 

 

Lees meer →

Gepubliceerd op: 19 oktober 2016 Nieuws


SSO Katwijk biedt opnieuw cursus Reanimatie / AED aan

Zowel in 2013 als in 2015 is door Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) de (herhalings)cursus ‘reanimeren en bedienen AED’ aangeboden aan de Katwijkse sportverenigingen. Beide malen is de cursus door zo’n 200 sportvrijwilligers gevolgd.

Gezien de positieve reacties van de sportverenigingen en vrijwilligers heeft het bestuur van SSO Katwijk besloten om de (herhalings)cursus nogmaals kosteloos aan te bieden aan maximaal 200 sportvrijwilligers. De cursus kan worden gevolgd door vrijwilligers die nog niet eerder een dergelijke cursus hebben gevolgd en door vrijwilligers die ‘op herhaling’ gaan. De cursus wordt ook deze keer verzorgd door Hulsbosch & Broekhoff. Zij hebben ervaring in het geven van opleidingen in acute medische hulpverlening en zijn inmiddels vertrouwd met tal van sportverenigingen in Katwijk.

De cursussen worden gegeven op de accommodaties / in de clubgebouwen van Katwijkse sportverenigingen. De desbetreffende sportvereniging treedt hierbij op als gastheer voor een groep van 12 cursisten.

 Aanmelding

Alle sportverenigingen / instellingen in Katwijk worden uitgenodigd om vrijwilligers aan te melden die de gratis Reanimatie / AED (herhalings)cursus willen volgen. Daartoe kan men zich inschrijven via de website www.hulsboschenbroekhoff.nl. Alle Katwijkse sportverenigingen / instellingen hebben hierover – via email – een berichtgeving ontvangen. De aanmelding is mogelijk van 1 tot 31 oktober 2016. De cursusavonden worden van november 2016 tot en met maart 2017 gehouden. Bij een te groot aantal inschrijvingen zal er een evenwichtige verdeling van het aantal beschikbare cursusplaatsen over de verenigingen en instellingen plaatsvinden. 

Meer informatie kunt u verkrijgen bij SSO Katwijk / Hulsbosch & Broekhoff (H&B).

Dick van der Bent (SSO Katwijk) : email – dm.vanderbent@sbkatwijk.nl

Kees de Jong (SSO Katwijk) : email – dejongc@ziggo.nl

Menno Broekhoff (H&B) : email – menno.broekhoff@planet.nl

Rob Hulsbosch (H&B) : email – rob@hulsboschenbroekhoff.nl

 

persbericht-aed-cursus

 

Lees meer →

Gepubliceerd op: 24 september 2016 Nieuws


Geslaagde Watersportdag Katwijk 2016

Door een 13-tal aan watersport gerelateerde verenigingen en bedrijven is op de zonnige zaterdag 10 september j.l. de eerste Watersportdag Katwijk gehouden.

Op de Oude Rijn, tussen de Julianabrug en de ingang van het Kanaal, kon worden deelgenomen aan een diversiteit aan activiteiten. Zeilen, roeien, suppen, waterbal, kite- & surfen, flyborden, watersport en spel, etc.. Teveel om op te noemen en dit alles georganiseerd door een grote groep enthousiaste vrijwilligers van de deelnemende (sport)verenigingen en bedrijven.

SSO Katwijk heeft een financiële bijdrage verstrekt aan dit meer dan geslaagde watersport-evenement.

Het bestuur spreekt haar complimenten uit voor de wijze waarop dit (sportieve) evenement is georganiseerd en verlopen.

watersportdag-10-09   watersportdag1-10-09   watersportdag2-10-09   watersportdag3-10-09

Lees meer →

Gepubliceerd op: 12 september 2016 Nieuws


SSO Katwijk ondersteunt Watersportdag Katwijk

Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk heeft een financiële bijdrage toegezegd aan een nieuw en uniek evenement en wel ‘Watersportdag Katwijk’.

Diverse watersportverenigingen in Katwijk hebben de handen inéén geslagen om een ieder kennis te laten maken met de watersport. Op de Oude Rijn – het gedeelte ‘ingang van het Kanaal tot aan de Julianabrug’ – zal het spektakel op 10 september a.s. van 11.00 – 16.00 uur plaatsvinden. Alle watersportverenigingen van Katwijk zullen op deze dag aanwezig zijn om de bezoekers kennis te laten maken met de watersport. Gedurende de dag kan er op verschillende locaties worden deelgenomen aan diverse activiteiten. Zo kan je suppen en zeilen met ‘Optimisten’, sloep roeien met de sloeproeiverenigingen, zeilen of roeien met de zeeverkenners. Ook is er de gelegenheid om met een sloep te varen of er kunnen historische boten worden bezichtigd. Tevens worden er diverse demonstraties gegeven en zijn er activiteiten op de oeverkant bij de diverse locaties. Er is volop gelegenheid om het watersporten uit te proberen.

Dat wordt een spetterend evenement. Tot 10 september!

Meer info: www.watersportdagkatwijk.nl

Watersportdag, 10.09.16

Lees meer →

Gepubliceerd op: 29 augustus 2016 Nieuws


SSO Katwijk feliciteert gedecoreerden

Lintjesregen-Koningsdag

Dinsdag 26 april j.l. mochten in de gemeente Katwijk een 18-tal vrijwilligers / sters een lintje ontvangen. Vrijwilligers met een bijzondere staat van dienst vanwege hun  grote inzet en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en samenleving.

Bij de 18 gedecoreerden ook verschillende sportvrijwilligers.  Het doet beseffen dat de basis van de Katwijkse sport wordt gevormd door een groot aantal vrijwilligers die met hart en ziel betrokken zijn bij het verenigingsleven.

Onder de gedecoreerden een 2-tal (oud) bestuursleden van SSO Katwijk en wel Wim Guijt / huidig bestuurslid en Krijn van der Spijk / oud penningmeester.

Het bestuur van de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk feliciteert Wim en Krijn en alle vrijwilligers van harte met hun welverdiende koninklijke onderscheiding.

 

Lees meer →

Gepubliceerd op: 27 april 2016 NieuwsJaarvergadering SSO Katwijk op 22 maart a.s.

Het bestuur van de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) organiseert jaarlijks een vergadering voor (vertegenwoordigers van) de meer dan 70 Katwijkse sportverenigingen en instellingen. Een (jaar)vergadering waarin wordt terug geblikt op het jaar 2015 en vooruit wordt gekeken naar het jaar 2016. In deze vergadering wordt het financieel jaaroverzicht cq. de inkomsten uit het Ondernemersfonds Katwijk (zogenaamde trekkingsrecht) en de gedane uitgaven gepresenteerd. Tevens wordt het nieuwe bestuurslid / penningmeester Hans Oudwater voorgesteld als opvolger van bestuurslid Krijn van der Spijk die onlangs wethouder is geworden voor de gemeente Katwijk. Tot slot wordt gesproken over projecten en doelen ten behoeve van de gehele Katwijkse sportsector, gefinancierd door SSO Katwijk.

In de afgelopen week hebben alle Katwijkse sportverenigingen en instellingen een uitnodiging ontvangen voor deze (jaar)vergadering. De vergadering wordt gehouden op dinsdag 22 maart a.s. – 20.00 uur – in Dorpshuis De Terp in Valkenburg.

Zie onderstaand de agenda en persbericht voor de vergadering. Tevens de notulen van de (jaar)vergadering d.d. 25.03.15.

Agenda, SSO Jaarvergadering 22.03.16

Notulen jaarvergadering SSO Katwijk, 25.03.15

Persbericht jaarvergadering SSO Katwijk

Lees meer →

Gepubliceerd op: 10 maart 2016 Nieuws


Hans Oudwater wordt nieuw bestuurslid SSO Katwijk

Onlangs is bestuurslid – penningmeester dhr. Krijn van der Spijk van de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) wethouder geworden voor de gemeente Katwijk. De functie van wethouder is niet te combineren met een bestuursfunctie voor SSO Katwijk.

Het bestuur van SSO Katwijk is verheugd te melden dat dhr. Hans Oudwater – namens voetbalvereniging Rijnsburgse Boys – bereid is gevonden om als penningmeester te willen toetreden tot het bestuur van SSO Katwijk. Hans Oudwater, woonachtig in Rijnsburg, is geen onbekende in het verenigingsleven van de gemeente Katwijk. In het dagelijks leven is Hans werkzaam voor de Rabobank Leiden – Katwijk. Daarnaast is hij al jarenlang vrijwilliger en/of bestuurder (geweest) voor tal van maatschappelijke organisaties en verenigingen waaronder Floraband Rijnsburg, Flower Parade Rijnsburg, vv Rijnsburgse Boys en RTV Katwijk. Met Hans Oudwater treedt een ervaren bestuurder toe tot het bestuur.

Middels deze bestuursfunctie wil ik gaarne mijn ervaring met het (sport)verenigingsleven gebruiken om te komen tot nieuwe projecten ten behoeve van de gehele Katwijkse sportsector’, laat Hans Oudwater weten.

Naast Hans Oudwater vormen Willem Guijt (namens vv Katwijk), Dick van der Bent (namens Sportbedrijf Katwijk) en Kees de Jong (namens kvv Quick Boys) het bestuur van de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk.

Op dinsdag 22 maart as. wordt de jaarlijkse ‘leden’vergadering gehouden van SSO Katwijk waarvoor de meer dan 70 Katwijkse sportverenigingen en instellingen een uitnodiging ontvangen.

Tijdens deze vergadering zal bestuurder dhr. Krijn van der Spijk worden opgevolgd door dhr. Hans Oudwater.

Meer info: www.ssokatwijk.nl

Persbericht SSO Katwijk, bestuurslid Hans Oudwater

Lees meer →

Gepubliceerd op: 12 februari 2016 Nieuws

SSO Katwijk ondersteunt SportVerkiezingen & SportGala Katwijk 2015

Vanaf 2013 draagt de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) zorg voor projecten ten behoeve van alle Katwijkse sportverenigingen en instellingen. Zowel in 2014 als in 2015 hebben 200 Katwijkse sportvrijwilligers zonder kosten de cursus ‘reanimeren en bedienen AED’ gevolgd. Daarnaast is een subsidie gegeven aan Welzijnskwartier Katwijk opdat de cursus BHV kosteloos kon worden aangeboden aan sportvrijwilligers. Sinds augustus dit jaar is de website www.ssokatwijk.nl online. Een website waarop de ruim 70 Katwijkse sportverenigingen en instellingen zich informatief presenteren. Op de website ook een beschrijving van de gedane projecten en daarnaast informatie van en over de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk.

Lees meer →

Gepubliceerd op: 20 november 2015 Nieuws


GENOMINEERDEN SPORTVERKIEZINGEN KATWIJK 2015

De genomineerden voor de Katwijkse SportVerkiezingen 2015 zijn bekend. De jury heeft de nominaties voor de categorieën: Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Sporttalent (Belofte) en vernieuwend initiatief van het jaar 2015 doorgegeven aan het organisatieteam van de SportVerkiezingen Katwijk. Het organisatieteam heeft de nominaties bevestigd, waarmee deze definitief zijn geworden. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens het SportGala op zaterdag 19 december in sporthal Cleijn Duin.

De nominaties in willekeurige volgorde:

Lees meer →

Gepubliceerd op: 20 november 2015 Nieuws


Kaartverkoop SportGala Katwijk

Kaarten voor het SportGala zijn online te verkrijgen via Ticketscript.
Gebruik onderstaande links en download de ticket pc, iPad of mobiele telefoon

Lees meer →

Gepubliceerd op: 19 november 2015 NieuwsNominatieronde voor Sportverkiezing Katwijk 2015 gesloten

Op zaterdag 19 december wordt het SportGala georganiseerd om de Katwijkse sporters en verenigingen in het zonnetje te zetten. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk van de SportVerkiezingen Katwijk 2015. Niemand minder dan Sportverslaggever Jack van Gelder zal tijdens het SportGala de prijzen uitreiken.

Lees meer →

Gepubliceerd op: 11 november 2015 Nieuws


SSO Katwijk lanceert website

Vanaf najaar 2012 is de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) actief. De stichting zorgt ervoor dat de door de Katwijkse sportsector betaalde extra OZB opslag (het Ondernemersfonds vormend) wordt ingezet voor collectieve projecten ten behoeve van de ruim 70 Katwijkse sportverenigingen en instellingen.

Lees meer →

Gepubliceerd op: 21 augustus 2015 Nieuws

Deelnemende verenigingen